Les Hirondelles du Moulin

Rust, ruimte, natuur en vertoeven tussen de wijngaarden/Calme, espace, nature et détente au milieu des vignes

Overige voorzieningen

Om het u zo goed mogelijk naar de zin te maken hebben wij diverse voorzieningen beschikbaar gesteld.
Voorzieningen voor iedereen

 • Eetzaal/leeshoek
  Het ontbijt wordt 's ochtends geserveerd in de eetzaal. Als het weer het toestaat kan er ook buiten in de cour worden ontbeten.
  De leeshoek naast de keuken is bedoeld om te ontspannen en eventueel te lezen of een spelletje schaak te spelen. Er zijn tal van boeken in 4 talen aanwezig.
 • Gratis Wifi. De inlogcode treft u aan in de informatiemap op uw kamer.
 • Gratis gebruik van de bbq. Als u wilt bbq'n dan kunt u gebruik maken van vaste- of de verrijdbare bbq. Voor houtskool e.d. dient u zelf zorg te dragen (is op meerdere locaties in de omgeving te koop). Ook hier is het verzoek om na gebruik deze weer even schoon te maken.
 • Buitenspeelgoed. Er is een kist met diverse buitenspeelgoed (voetbal, badminton rackets, kinder jeu de boules etc. De stalen jeu de boules ballen kunt u bij ons ophalen ). In eerste instantie voor de kinderen maar ook volwassen mogen hier gebruik van maken natuurlijk. De grasvelden voor het huis bieden u alle ruimte.
 • Gebruik van de voortuin (Cour). De voortuin is geheel ommuurd en met een hek afgesloten. Kleine kinderen kunnen er dus niet zomaar vandoor gaan. In de voortuin staan tafels en stoelen waar u gebruik van kunt maken. Om uw maaltijd te gebruiken of gewoon om aan te zitten lezen of een spelletje te doen.
 • Aan de voorzijde hebben een recreatieveld gemaakt bestaande uit een pétanqueveld (jeu de boules), een klimtoestel met schommels, klimtouw en kinderzitje, een grote stenen bbq met twee picknickbanken en een stukje grasveld voor andere activiteiten zoals badminton met daarnaast een derde wat rustiger gelegen picknickbank waar desgewenst de mobiele bbq naast kan worden gezet.
 • Wandelen tussen de wijngaarden. U bent vrij om tussen de wijngaarden te wandelen en te genieten van het bijzondere schouwspel dat een wijngaard het hele jaar door biedt. Afhankelijk van het weer is wel aan te bevelen om stevige wandelschoenen of laarzen mee te nemen.
 • Fietsverhuur
 • (Karper/forel) Vissen. In het meertje aan de overkant van de weg (200m) kunt u o.a. op kapers en forellen vissen. Een dagkaart kost €5- voor max 2 hengels per persoon. Op dinsdagen mag er niet worden gevist. Wilt u gaan vissen dit dan graag even van tevoren aangeven zodat we uw kaarten kunnen regelen.
 • Speeltuin en picknickplaatsen. Naast het meertje waar kan worden gevist is een speeltuin gelegen met diverse toestellen en een basketbal veldje. Rond het meertje en aan de overkant van de weg in het dennenboscomplexje zijn diverse picknicktafels neergezet waar u aan plaats kunt nemen en het verblijf bij de speeltuin en/of (vis)meertje kunt veraangenamen.

Voorzieningen voor Lavendel en Klaproos

 • Een kast met serviesgoed. Deze kast staat in de entree naast de koelkast en is speciaal voor uw gebruik. Borden, wijnglazen, bestek etc. is er voor u als u zelf uw maaltijd wilt gebruiken. Dat kan op uw eigen kamer of buiten in de voortuin of voor de wijnkelder. Het verzoek is wel om na gebruik de spullen af te wassen en terug te zetten in de kast. Afwas spullen staan klaar in de gootsteen in de entree.
 • Een magnetron. Deze staat op de koelkast in de entree.
 • Een koelkast met apart vriescompartiment. Hier kunt u uw levensmiddelen in bewaren die u koel wilt houden.
 • Een Senseo koffiezetapparaat. Zoals eerder aangegeven is de koffie die u op de kamers aantreft gratis maar als u trekt heeft in een ander kopje koffie dan kunt u gebruik maken van het Senseo apparaat. Voor de koffiepads vragen wij wel een kleine vergoeding.
 • Te verkrijgen eet- en drinkwaar. In- en naast de koelkast hebben we een diverse artikelen zoals ijs, frisdrank, chips en nootjes beschikbaar. De prijslijst hangt op de koelkast.

Maaltijden

Het ontbijt zit bij de overnachting inbegrepen maar wij bieden geen tables d'hôtes (avondmaaltijd) aan dus voor uw lunch en avondmaaltijd dient u zelf actie te ondernemen. Onze voorzieningen bieden u wel de nodige mogelijkheden om uw maaltijden hier te gebruiken (zelf bereiden of afhalen) of u gaat uit eten in één van de restaurants in de buurt. Indien gewenst willen wij graag voor u reserveren.
In de informatiemap op uw kamer zit een uitgebreide lijst met adressen van in de omgeving aanwezige restaurants en supermarkten. Hieronder een opsomming van een aantal van hen.

Le Bouchon de Sassay

 

Dit is het enige restaurant in ons dorp en op loopafstand (300m) gelegen. Het restaurant is voor de lunch van ma-za geopend en voor de avondmaaltijd alleen op vr en za. Zondags is het restaurant gesloten.
De kwaliteit van het eten is erg goed en bovendien is de chef niet alleen een getalenteerde kok maar ook zeer gastvrij. De prijzen zijn zeer schappelijk zeker gezien de geboden kwaliteit.
Mocht u hier willen gaan eten is het aan te bevelen even te reserveren.


La Botte d'Aspergers (2,5 km)
Gelegen in het centrum van Contres en bekend om zijn goede kwaliteit. Ook hier is reserveren aan te bevelen.

In de directe omgeving van het centrum zijn nog enkele andere restaurants en (afhaal)pizzeria's te vinden en tegenover de Super-U is zelfs een pizza-automaat waar u 24/7 pizza's kunt bestellen.

Mocht u liever zelf iets uit de supermarkt willen halen dan kan dat natuurlijk ook. Er zijn in Contres drie supermarkten:

Super U (3,5 km)
De grootste supermarkt waar echt alles te koop is. U kunt hier ook tanken met uw Nederlandse bankpas en creditcard. (Niet met contant geld)

Aldi (3,5 km)
Gelegen tegenover de Super U. Is in omvang en assortiment kleiner dan de Super-U maar doorgaans bent u hier wel iets goedkoper uit.

Vidal (2 km)
De kleinste van de drie en gelegen in het centrum van Contres. Is als enige ook op zondagmiddag open. Hier zijn wel veel streekproducten te koop.